Tubular Bells The Mike Oldfield Story

Tubular Bells The Mike Oldfield Story gaat over het album Tubular Bells dat in 1973 uitkwam en werd gecomponeerd en gespeel door Mike Oldfield die toen pas 19 jaar was.

Tubular Bells

Het album Tubular Bells bereikte tegen alle verwachtingen en verwachtingen in de top van de Britse hitlijsten. Het album was de ook het begin van het platenlabel: Virgin en de muziek van Tubular Bells werd ook gebruikt als soundtrack voor een van de grootste films van het decennium, namelijk The Exorcist. Het album zelf werd het best verkochte instrumentale album allertijden en uiteindelijk zijn er meer dan 16 miljoen exemplaren verkocht .

Deze documentaire bevat bijdragen van onder meer Sir Richard Branson, Danny Boyle, Mike’s familie en de originele technici die betrokken waren bij het Tubular Bells-album. Ook zie je een uitgebreid interview met Mike Oldfield zelf, waarin hij ons meeneemt door de gebeurtenissen die ertoe hebben geleid dat hij Tubular Bells componeerde. Hij groeide op met een moeder met ernstige psychische problemen en hij zocht toevlucht in de muziek. Op 12-jarige leeftijd speelde hij in folkclubs speelde en toen hij 15 jaar was, tekende bij de folkgroep van zijn zus. Ook vertelt hij over zijn beangstigende ervaring met het nemen van LSD en over de opnames in de Manor Recording Studios, waar hij een demo-tape gaf aan een opnametechnicus die deze doorgaf aan de jonge ondernemer Richard Branson.

Na het enorme succes van het album trok Oldield zich terug op een heuveltop in Hereford en werd een kluizenaar totdat hij deelnam aan een controversiële therapie die zijn leven veranderde. In 2012 sprak Mike opnieuw tot de verbeelding van het publiek toen hij werd gevraagd om op te treden tijdens de Olympische openingsceremonie in Londen, waar Tubular Bells de soundtrack was van 20 minuten van de een uur durende ceremonie.

Titel documentaire: Tubular Bells The Mike Oldfield Story
Duur: 59 minuten
Land: Engeland
Jaar: 2013

Deel dit bericht

Plaats een reactie