Soul Train – The Hippest Trip in America

Soul Train – The Hippest Trip in America is een Amerikaanse documentaire over de baanbrekende televisieshow Soul Train. Een muziekprogramma waarin met name soul en funk te horen was.

Soul Train

Soul Train was een soort Top Pop, maar dan geheel gewijd aan zwarte muziek: soul en funk. De show startte in 1971 en had een looptijd van bijna 36 jaar. Daarmee was het een van de langstlopende muziekshows in de televisiegeschiedenis (734 afleveringen). Het was een innovatief programma. Baanbrekend ook.  In deze documentaire uit 2010 is een ode aan deze muziekshow en biedt het een kijkje in de geschiedenis van de zwarte muziek. Niet alleen is de show vanwege de muziek zo’n enorm succes geworden, maar ook de gastheer Don Cornelius was hiervoor verantwoordelijk. Een van zijn meeste beroemde teksten was: ​​

Wishing you Peace, Love and Soul!

Deze documentaire bevat muzikale hoogtepunten uit de show, maar ook verhalen en herinneringen van de cast en de crew. Ook blikken musici, dansers en acteurs terug op de show uit hun jeugd en ze vertellen over hoe Soul Train hun eigen leven beïnvloedde.

Titel documentaire: Soul Train – The Hippest Trip in America
Duur: 65 minuten
Land: V.S.
Jaar: 2010

Deel dit bericht

Plaats een reactie