Searching For Sugar Man

Searching For Sugar Man gaat over de muzikant Sixto Rodriguez. Voor veel mensen een onbekend een onbekend artiest, maar razend populair in Zuid-Afrika.

Rodriguez: stem van een protest tegen apartheid

Rodriguez was een Amerikaanse singer-songwriter uit Detroit die begin jaren ’70, twee bijzondere albums maakte. Ze waren in de V.S. geen commercieel succes. Maar in Zuid Afrika was zijn muziek razend populair. Zijn muziek was daar de soundtrack voor de protestgeneratie. Naar schatting een half miljoen van zijn platen werden verkocht in het door boycots geïsoleerde Zuid Afrika.

Searching For Sugar Man

Searching For Sugar Man

Zonder dat Rodriguez het zelf wist, was hij onder de blanke bevolking dé muzikale stem van de anti-apartheid beweging. De muzikant Rodriguez zelf bleef een mysterie. Hij zou hij zichzelf tijdens een optreden in de VS voor de ogen van zijn publiek in brand hebben gestoken. Een van de grootste talenten van zijn generatie eindigde zijn muziek carrière als een miskend artiest. Vijfentwintig jaar later besluiten een platenhandelaar en een muziekjournalist de raadsels rondom deze tragische held te ontrafelen.

Titel documentaire: Searching For Sugar Man
Duur:
87 minuten
Land:
Zweden, Engeland
Jaar: 2012

Deel dit bericht

Plaats een reactie