Moving Sounds, muzikale fietstocht

Moving Sounds is een documentaire over een muzikant die een fietstocht heeft gemaakt van Engeland naar Mali: Een muzikale wereldreis op de fiets!

Fietsreis

Die muzikant heet Ed Wade-Martins. Hij leraar en muzikant en maakt een reis op de fiets van het Verenigd Koninkrijk naar Mali, met als doel weeskinderen en andere kwetsbare kinderen in Gambia te helpen. Doel van zijn reis om geld in te zamelen voor Fresh Start Foundation. Een ander doel was om culturen te ontdekken en met name om de universele taal van de mensen te ontdekken. Die taal heet muziek en dat spreken we allemaal!

Muzikale fietstocht

Ed had nog nooit een lange fietsreis gemaakt, maar op deze muzikale fietstocht reed hij een kleine 10.000 kilometer door acht landen, twee continenten, het Atlasgebergte en de Sahara. Zijn gitaar nam hij mee op zijn reis. Deze unieke roadtrip gaat niet alleen over fietsen, maar ook over de muziek uit al die landen. Hij maakt onder meer kennis met Tata Dindin, de beroemde Kora speler uit Gambia. Kijk hieronder naar Moving Sounds.

Titel documentaire: Moving Sounds – documentary about a musician who cycled from UK to Mali
Duur: 1.12 minuten
Land: Groot Brittannië, Gambia, Mali en meer
Jaar: 2018

Geef deze muziekdocumentaire een rapportcijfer:

[ratings]

Deel dit bericht

Plaats een reactie