Michael Hutchence: The Last Rockstar

Michael Hutchence: The Last Rockstar is een muziekdocumentaire over Michael Hutchence, de zanger van de Australische band INXS. Het is een tweedelige documentaire uit 2017 van de Australische zender Channel Seven.

Michael Hutchence

Het is een documentaire over de Michael Hutchence die op 37 jarige leeftijd overleed zelf en niet over de band en biedt een nieuwe kijk op Hutchence. Je hoort het verhaal van vrienden en familie en andere artiesten die hem na aan het hart lagen waaronder Simon Le Bon, Billy Zane . Ook zijn zus Tina Hutchence komt aan het woord. De documentaire probeert duidelijk te maken wat er gaande was in het laatste jaar van zijn leven.

Zelfmoord?

Hutchence overleed op 22 november 1997 onder mysterieuze omstandigheden. Het nieuwe INXS-album Elegantly Wasted (1997) was net uit en hij was met de band op wereldtour op de Australische piste van de band zat, 37 jaar oud. De legendarische frontman werd in november 1997 gevonden in zijn hotelkamer in het Ritz-Carlton hotel in Sydney. Hutchence was overleden door ophanging. Of zijn dood opzettelijk was of een ongeluk tijdens een uit de hand gelopen masturbatiesessie blijft onduidelijk. Het officiële autopsierapport vermeldt “zelfmoord”.

Bekijk hieronder de twee delen van de documentaire.

Titel documentaire: Discovering Electronic Music: Revised
Duur: 240 minuten
Land: Australië
Jaar: 2017

Geef deze documentaire een rapportcijfer:

[ratings]

Deel dit bericht

Plaats een reactie