Lost Highway: the story of Country Music ( Down from the Mountain)

Lost Highway: the story of Country Music (Down from the Mountain) is het eerste deel van deze muziekfilm over de country.

Down from the Mountain

In dit eerste deel zie je Carter Family en Jimmie Rodgers was de mountain music van Kentucky en Virginia beperkt tot het platteland. In Down From the Mountain zie je de geschiedenis van countrymuziek van Clinch Mountain tot de verfijnde moderne bluegrass van Alison Krauss en de heropleving van de rootsmuziek, aangewakkerd door het succes van de film O Brother Where Art Thou?

Countrymuziek

Lost Highway: the story of Country Music is een vierdelige, vier uur durende muziekdocumentaire dat het verhaal van countrymuziek onthult. In de documentaire reizen de documentairemakers de Lost Highway af op zoek naar Amerikaanse countrymuziek. In de documentaire wordt de geschiedenis en de populariteit van countrymuziek uit de doeken gedaan. Het begint bij de oorsprong in de ‘mountain music’ en de bluegrass tot de opkomst van Hank Williams en honky tonk en de popvriendelijke Nashville Sound. Ook gaat de documentaire over de opkomst van vrouwelijke countryartiesten en het succes van nieuwere vormen van het genre zoals country rock tot alt. land.

Titel documentaire: Lost Highway: the story of Country Music (Episode I – Down from the Mountain)
Duur: 44 minuten
Land: Engeland
Jaar: 2003

Deel dit bericht

Plaats een reactie