Jimmy Rosenberg – de vader, de zoon en het talent

Jimmy Rosenberg – de vader, de zoon en het talent gaat over Jimmy Rosenberg. Hij is een gitaarvirtuoos en was de gedoodverfde opvolger van Sintizigeunergitarist Django Reinhardt.

Jimmy Rosenberg

Rosenberg was uitzonderlijk getalenteerd en niemand was ooit dichter in de buurt gekomen bij de muziek van Django Reinhardt (1910-1953), dan hij. Het begon allemaal zo mooi en hij deed mee aan televisieoptredens en internationale jazzfestivals. OP zijn En op zijn negentiende tekent hij een contract tekent bij Sony Classical voor een zo’n 1,7 miljoen euro. Maar Rosenberg raakt alles kwijt door zijn  drugsverslaving, smijt zijn geld over de balk en koopt dure auto’s en natuurlijk heel veel drugs. Bekijk hieronder de trailer.

Optreden doet hij sinds die tijd nog amper, en afspraken komt hij nauwelijks nog na. In deze documentaire van Jeroen Berkvens wordt geprobeerd daar een antwoord op te geven. Duidelijk wordt dat zijn vader Macky daar een belangrijke rol in heeft gespeeld. Maar Macky is veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf wegens de moord op zijn schoonzoon en hierdoor valt de structuur die Jimmy nodig heeft, weg.

Jeroen Berkvens heeft Jimmy drie jaar gevolgd en vanuit een psychiatrische kliniek in België en vanuit zijn ouderlijke woonwagen in het zigeunerkamp in Asten praat Jimmy over zijn jarenlange worsteling met de drugs, het gemis van zijn vader en de muziek. De documentaire won op het Krakow Film Festival in Polen de prijs voor de beste lange documentaire.

Titel documentaire: Jimmy Rosenberg – de vader, de zoon en het talent
Duur: 77 minuten
Land: Nederland
Jaar: 2006

Deel dit bericht

Plaats een reactie