Jeff Buckley – Everybody Here Wants You

Jeff Buckley – Everybody Here Wants You is een BBC documentaire over Jeff Buckley. Hij was  geboren in Anaheim, Californië en groeide op op in een muzikale familie. Zijn biologische vader was de singer-songwriter Tim Buckley, eigenlijk een onbekende voor Jeff. Zijn moeder was een professionele cellist en pianist en zijn stiefvader liet hem kennismaken met bands als Queen en Led Zeppelin.

Muzikant

Op 12-jarige leeftijd besloot hij muzikant te worden en kreeg hij een gitaar. Hij speelde vele muziekstijlen, speelde in verschillende bands en kreeg uiteindelijk de kans om zijn liedjes op te nemen. Dat resulteerde in zijn enige studioalbum op: Grace. Daarop staat ook het wereldberoemde nummer Hallelujah dat oorspronkelijk door Leonard Cohen was geschreven.

In 1997 besloot hij een nieuw album op te nemen en hij ging hij met zijn band de studio in. Buckley en zijn band gingen naar Memphis komen, waar de opnames zouden plaatsvinden. Op de middag van 29 mei besloot hij met een vriend in de Wolf River Marina in Memphis een stukje te zwemmen. Samen met die vriend zat hij in de boot op weg naar de zwemplek. De vriend keek even weg… en toen hij weer terug omkeek was Jeff Buckley verdwenen. Waarschijnlijk verdronk hij door een gevaarlijke onderstroom.

Titel documentaire: Jeff Buckley – Everybody Here Wants You
Duur: 60 minuten
Land: Engeland
Jaar: 2002

Geef deze muziekdocumentaire een rapportcijfer:

[ratings]

Deel dit bericht

Plaats een reactie