How Nina Simone Became the ‘High Priestess of Soul’

How Nina Simone Became the ‘High Priestess of Soul’ gaat over Nina Simone: een van de meest iconische zwarte zangeressen van de 20ste eeuw.

Nina Simone

Nina Simone vocht tegen een bipolaire stoornis en de Jim Crow-wetten die rassenscheiding oplegden. Ze was bevriend met Malcolm X en Martin Luther King Jr. en activisten zoals Muhammad Ali. Nina Simone werd op 21 februari 1933 in Tryon, North Carolina, geboren als Eunice Kathleen Waymon. Op 3-jarige leeftijd begon ze met pianospelen en toen ze 7 jaar was nam ze lessen. Haar doel was om de eerste zwarte klassieke pianist te worden. In 1950 ging ze naar de Juilliard School in New York City.

Nina Simone keerde zich steeds meer tegen de rassenscheiding en werd politiek actief. Ook in haar muziek was dat te horen. Luister maar naar de nummers Mississippi, Goddamn en Strange Fruit. Ook zong ze positievere nummers als Feeling Good. Je kunt de invloed van Nina Simone nog steeds horen. Veel van de hedendaagse hiphopartiesten hebben de muziek van Nina Simone gesampled, waaronder artiesten als Jay-Z, Kanye West, 50 Cent en Prodigy of Mobb Deep.

Titel documentaire: How Nina Simone Became the ‘High Priestess of Soul’
Duur: 7 minuten
Land: V.S.
Jaar: 2019

Deel dit bericht

Plaats een reactie