Cry Baby: the Pedal that Rocks the World

Cry Baby: the Pedal that Rocks the World is een muziekdocumentaire ‘over de geschiedenis van het populaire en invloedrijke effectpedaal van Dunlop.

Ode aan effectpedaal

De documentaire is een ode aan dit effectpedaal voor de elektrische gitaar. De Dunlop Cry Baby is waarschijnlijk hét pedaal dat de sound van gitaristen de afgelopen decennia het meest heeft bepaald. In deze documentaire komt de hele verhaal van de Cry Baby aan de orde. Het begint in 1966 toen de Cry Baby werd geïntroduceerd en eindigt in 2010.

Dit effect was het belangrijkste muzikale ingrediënt van klassiekers zoals Voodoo Child van  Jimi Hendrix, Enter Sandman, van Metallica en  Sweet Child o’ Mine van Guns ‘n’ Roses.

Cry Baby

Alle groten der aarde hebben gewerkt met dit effectpedaal en er zijn inmiddels bijna 25 varianten, waarvan de helft ongeveer Signature modellen. In de documentaire komen beroemde gitaristen aan het woord, waaronder Eddie Van Halen, Slash, Buddy Guy, Zakk Wylde (o.a. Ozzy Osbourne) en Kirk Hammett Metallica) aan het woord, plus effectgoeroes als Bob Bradshaw, Jim Dunlop en de uitvinder van de Cry Baby: Brad Plunket.

Titel documentaire: Cry Baby: the Pedal that Rocks the World
Duur: 57 minuten
Jaar: 2010

Geef deze muziekdocumentaire een rapportcijfer:

[ratings]

Deel dit bericht

1 gedachte over “Cry Baby: the Pedal that Rocks the World”

Plaats een reactie