Cocksucker Blues

Cocksucker Blues is een nooit officieel uitgebrachte documentaire van filmmaker Robert Frank over de Engelse band The Rolling Stones, Toch is deze documentaire verschillende malen als bootleg uitgebracht en verwierf een bijzondere cultstatus en groeide uit tot een illegale klassieker.

The Rolling Stones

Cocksucker Blues werd geschoten ten tijde van de tournee van The Rolling Stones door de Verenigde Staten in 1972 waar de band hun album Exile on Main Street promoten. Dit was de eerste keer dat de Stones zouden optreden in de VS sinds het zwaar omstreden concert in 1969 op Altamont, waar een fan van de band door Hells Angels werd doodgestoken. Gimme Shelter is de documentaire die van deze gebeurtenis is gemaakt.

Cocksucker Blues

In Cocksucker Blues zijn de bandleden zijn gestrest en zoeken hun heil in drugs, groepsseks en schreeuwende ruzies. De documentaire is zo confronterend dat Mick Jagger vertoning via de rechter wilde laten verbieden. Niet alleen vanwege de sex en drugs, maar ook om dat het de eenzaamheid en leegheid van het rocksterrenbestaan die de film laat zien. Er wordt een compromis bereikt tussen de band en de filmmaker en de documentaire mag alleen nog tijdens speciale vertoningen in aanwezigheid van de filmmaker Robert Frank worden vertoond en hooguit vier keer per jaar. En officieel bestaat Cocksucker Blues niet eens. Onzin natuurlijk, want de film is onder meer op You Tube te zien en is zelfs uitgeroeid tot een cultfilm.

Titel documentaire: Cocksucker Blues
Duur: 93 minuten
Land: V.S.
Jaar: 1972

Deel dit bericht

Plaats een reactie