Beethoven’s Ninth: Symphony for the World

Beethoven’s Ninth: Symphony for the World is een documentaire over Ludwig van Beethovens Negende symfonie: een monumentaal werk. De documentaire werd gemaakt ter gelegenheid van de 250ste verjaardag van Ludwig van Beethoven.

Beethovens Negende Symfonie

Tot op de dag van vandaag is Beethovens Negende Symfonie een van de meest populaire klassieke muziekstukken over de hele wereld. In deze film ontdek je nieuwe interpretaties van de beroemde Negende, uitgevoerd door gepassioneerde muzikanten. Zo zie je de Griekse dirigent Teodor Currentzis die met zijn ensemble MusicAeterna aan Beethovens Negende werkt. Ook de Chinese componist en Oscar-winnaar Tan Dun heeft zich bij zijn nieuwe compositie laten inspireren op deze symfonie. Het Orchestre Symphonique Kimbanguiste uit Congo is een fan. De orkestleden spelen een eigen interpretatie die deesl wordt gespeeld met instrumenten die door de muzikanten zelf zijn gebouwd. In de fil wordt ook een favela in Brazilië getoond, waar de muziek van Beethoven mensen helpt de straat op te gaan. In Japan zingt een koor dat bestaat uit 10.000 leden Ode to Joy: het laatste refrein van Beethovens Negende Symfonie. En dan is er ook nog Paul Whittaker die deze symfonieook voor doven toegankelijk maakt. En ontdek hoe de Britse DJ Gabriel Prokofiev een symfonische remix van Beethovens Negende uitvoert.

In elk land dromen de bewoners van een betere wereld waarin mensen als broeders en zusters kunnen leven. Door Beethovens Negende Symfonie te spelen en te zingen, wordt deze droom werkelijkheid!

Titel documentaire: Beethoven’s Ninth: Symphony for the World
Duur: 90 minuten
Land: Duitsland
Jaar: 2020

Deel dit bericht

Plaats een reactie