Avicii: True Stories

In de Netflix documentaire Avicii: True Stories staat de wereldberoemde DJ uit Zweden Avicii centraal. Als tiener droomde hij ervan dat zijn muziek wereldberoemd werd.

Bedroom dj

Hij begon als ‘bedroom’ dj en producer, maar groeide uit tot één van de bekendste dj’s. Zelfs Obama roemde hem in zijn toespraken. Door middel van simpele software, een audio interface en studio monitoren wist hij vanaf zijn laptop hit na hit te scoren.

Documentaire over Avicii

In de documentaire Avicii: True Stories is te zien dat de wereld van deze artiest niet blijkt zoals iedereen dacht. Voor de dj voelde het als een verplichting om elke dag weer op het podium te staan. In het meeslepende verhaal is te zien dat de druk hem langzaam te veel werd. Het team om de artiest heen was niet het juiste artiesten management met de juiste structuur.

Levels

Op 22-jarige leeftijd bracht Avicii zijn eerste single uit, genaamd Levels. De pakkende melodie zorgde er voor dat Avicii een ster werd. Door de jaren heen kwam hij met vele nummer 1 hits zoals Hey Brother en I could be the one. In 2013 was zijn hit Wake me up zelfs de bestverkochte single in Nederland.

Avicii: True Stories
Afbeelding via:Jalil Arfaoui from Orgeval, France [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Uitgeput

Het management van Avicii zorgde er voor dat de jonge dj zo veel mogelijk op het podium stond, ondanks dat hij dit verre van prettig vond. De druk werd de dj te veel en hij besloot tijdelijk te stoppen met de optredens. Zijn lichaam kon het mentaal en fysiek niet meer aan. Hij was uitgeput.

Zelfmoord

Het leven van een artiest gaat dus niet altijd over rozen. De druk van het optreden en dedruk om nummer 1 songs te moeten maken, zorgt voor een enorme stress. Op 20 April 2018 werd de dj dood aangetroffen op een landgoed in Oman. Een week later bracht één van zijn familieleden een brief uit waaruit blijkt dat de dj zelfmoord had gepleegd en op zoek was naar rust. Avicii, oftewel Tim Bergling werd 28 jaar oud.

De documentaire Avicii: True Stories is te zien op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie